Tampere Sur5al – derbyä yli rajojen

Tampere Sur5al turnaus järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Neitsytmatkallaan vuonna 2013 tapahtumaan osallistuivat suljettujen ovien takana kutsuvierasjoukkueet ja viime vuonna yleisölle avatussa turnauksessa oli mukana kahdeksan joukkuetta. Sur5alin riemusanoma levisi ympäri niemien ja harjujen. 9.5.2015 Tampere Rollin’ Brosien ja Tampere Roller Derbyn yhteistyössä järjestämään tapahtumaan osallistui tuplamäärä joukkueita, jotka tällä kertaa jaettiin Casual ja Pro sarjoihin.

sur5val

Sur5al on erityinen ja erityisen viihdyttävä derbyturnaus, jossa viisihenkiset joukkueet pelaavat kaikki toisiaan vastaan ja päivän päätteeksi eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa. Jokaisesta voitosta saa kolme pistettä, leadista ja tasapelistä yhden pisteen. Jamit pelataan täysimittaisina, eikä niitä voi koolata. Muuten säännöt ovat normaalit ja seitsemän penaltyn jälkeen foulannut pelaaja joutuu jättämään turnauksen kesken.

Erityisen Sur5alista tekee myös sen maantieteelliset, seura-, joukkue-, sukupuoli- ja roolijaot ylittävä luonne. Kun samaan joukkueeseen mahtuu pelaajia TRD:n A ja B edustusjoukkueista, Kuopiosta, Tampere Rollin’ Brosista ja TRD:n tuomari, ollaan maagisen äärellä. Sitten kun nämä joukkueet vielä pääsevät pelaamaan saman päivän aikana oman sarjansa seitsemää muuta yhtä maagista joukkuetta vastaan, on viihtyminen taattu.

(C) Jyri Lempinen

Co-ed mixed villikortti -turnaus sekoittaa kampauksen kuin freesi kevättuuli kaikkien rankingien ja sarjataulukoiden keskellä. Tapahtuma tarjoaa myös pääasiallisille tuomareille, harvemmin toisten seurojen kanssa pelaaville, aloitteville ja tauolta palaaville pelaajille ainutkertaisen mahdollisuuden sukeltaa päiväksi derbyn syvään päähän. Ilahduttava tuoreus ja erityinen viihtyminen ei kuitenkaan onneksi tarkoittanut blow outteja, housut kintuissa hassuttelua tai puuduttavaa jyystämistä, vaan turnauksen molemmat sarjat tarjosivat katsojille väkevää ja vaikuttavaa derbyä.

Kokenut Sur5al-joukkue Riskit Rikoot, kokenut viihtyjä Sir Shag A. Lot
(C) Niina Tapojärvi

Jako Casual ja Pro sarjoihin vaikuttaa formaatin kasvettua toimivalta ratkaisulta. Sarjojen sisällä käytiin kutkuttavaa vääntöä pisteistä, eikä katsomosta tarvinnut lähteä kahville, koska ”tää on niin nähty”. Pro-sarjan kärki selvisi vasta kuumottavan pisteidentarkistuksen päätteeksi ja Casual-sarjan nimi voitaneen ensi vuonna vaihtaa vähemmän kasuaaliksi.

Casual-sarjan voittajaksi taisteli tänä vuonna tappokerttu, Porvoo-Turku-Kuopio koalitio 019, toiselle sijalle vakuuttavan vahvasti pelannut JoenZoo ja kolmanneksi yleisön sydämet sulattanut Team Norway. Casual sarjan parhaaksi blokkeriksi valittiin CAPS BLOCK (019), parhaaksi jammeriksi Sally Malice (JoenZoo) ja arvokkaimmaksi pelaajaksi Cpt. Blockvious (Cruella’s Sparkling Stars). Eniten jammerin kaatoja sarjassa tehnyt CAPS BLOCK palkittiin myös Most Jammer Take-Outs pokaalilla.

JoenZoo vs Team Norway
(C) Jukka O. Kauppinen

Pro-sarjan kärjessä nähtiin tiukkaa Tampere Roller Derbyn ja Tampere Rollin’ Brosien pelaajien välistä pistesotaa (#tampereklassikko), monta ankaraa Matlockia ja yksi slaavikyykky, joiden päätteeksi lopulta sarjan kolmannelle sijalle sijoittui viime vuoden voittaja Blocka Fetts, toiselle Trollin’ Bros ja voittajaksi Kallio Rolling Matlocks.

Pro-sarjan parhaaksi blokkeriksi äänestettiin Mikko Matlock (Kallio Rolling Matlocks), parhaaksi jammeriksi Gay Ski (Trollin’ Bros) ja arvokkaimmaksi pelaajaksi Urpo Kekkonen (Blocka Fetts). Most Jammer Take-Outs palkinnon ahkerasta kyntötyöstään sai Varvi Lind (Trollin’ Bros).

Erityinen selviytyjäpalkinto täten jaettakoon myös tapahtuman tuomareille, toimitsijoille ja juontajille, jotka tuomitsivat, toimitsivat ja tulkitsivat väsymättä yli seitsemän tuntia derbyä!

(C) Jukka O. Kauppinen

Areenan katsomossa ja kotikatsomoissa striimin kautta turnausta seurasi noin 230 katsojaa. Areenalla on tuskin koskaan nähty yhtä paljon hikeä ja glitteriä samassa tapahtumassa. Sur5al toimii, Sur5al koskettaa, Sur5al villitsee. Tule pian, seuraava Tampere Sur5al.

Deeku

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>