Suomi Cup, Turnaus III

Suomi Cupin kolmas turnaus pelattiin 2.5. Paraisilla. Paraisilla, koska Turku ei pysty tarjoamaan joukkueelleen rdfkunnollista paikkaa turnausten järjestämiseen. Kotijoukkue Turku kohtasi historiallisen HRD -voiton jälkeen Kouvola Rock N Rollersin, jolla oli alla voitto Lahdesta. Turku lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta Kouvolalla on historiaa isompiensa kiusaamisesta, joten mahdollisuudet jännittävään otteluun olivat olemassa.

Kouvolan ongelmaksi kuitenkin muodostuivat jäähyt, ennen kaikkea jammereille. Myös Turku kulutti jäähypenkkiä, mutta ei yhtä pahasti, ja kun pisteidentekijä istuu penkillä, ei ottelua voiteta. Turku onnistui ylivoimiaan käyttämään hyväksi ja kasvatti piste-eroa tasaisesti ottelun edetessä. Ensimmäinen erä päättyi Turun joutsenten johtaessa pistein 147-35, eli ottelu oli lähes ratkennut, ellei Kouvola olisi saanut todellista hullunmyllyä toiseen erään.

Niin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Turku jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi. Pisteitä tuli tauluun tasaiseen tahtiin ja Kouvola jatkoi jäähypenkin kuluttamista. Ottelun lopputulos oli selvä, 346-60 Turulle. Peli oli kuitenkin kentällä tasaisempi kuin mitä tulos kertoo. Kouvolan 20 jammerijäähyä näkyvät selvästi pisteissä, mikä Turun kunniaksi mainittakoon, he osasivat käyttää runsaat ylivoimansa hyödyksi. Piste-erosta huolimatta Kouvolan pelissä oli hyviä elementtejä, jäähyjä pois, niin ottelun lopputulos olisi ollut huomattavasti tasaisempi, eli kirvestä ei Kouvolan kannata kaivoon heittää.

Toisena otteluna pelattiin Turun B vastaan Kouvolan B, jonka Turku vei nimiinsä luvuin 236-190. Tämän paikalla piti olla Suomi Cupin peli Kallio-Lahti, mutta kriisissä oleva Lahti ei saanut joukkuetta kasaan, joten joutui luovuttamaan pelin, ja sääntöjen mukaan lopputulokseksi kirjattiin 250-0 Kalliolle.

Seuraava Suomi Cupin turnaus pelataan jo 16.5. Helsingissä, jossa ottelupareina ovat Kouvola Rock N Rollers-Tampere Roller Derby ja Helsinki Roller Derby-Lahti Roller Derby. Kouvolan ja Tampereen pelissä aletaan jo ratkoa pudotuspelipaikkoja. Voitolla ollaan jo melko lähellä varmaa pudotuspelipaikkaa, kun taas tappio tekee loppukaudesta hankalan ja vaatinee sopivaa ristiinpelaamista muilta joukkueilta. Eli panosta tulee olemaan.

Toisessa pelissä kotijoukkue Helsinki kohtaa Lahden, joka hevosmiesten tietotoimiston mukaan tulee saamaan joukkueen tähän peliin kasaan, eli tämä peli tultaneen näkemään. Mutta siitä huolimatta, alkukauden perusteella, ottelussa on vain yksi odotettava lopputulos: Helsinki voittaa kriisissä olevan Lahden reiluin numeroin. Kaikki muu tulee olemaan suuri yllätys.

Antti Peltola

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>