Suomi Cup turnaus II, I Divisoona turnaus I

Suomi Cupin toisen turnauksen ensimmäisessä ottelussa isäntäjoukke Lahti kohtasi Tampereen, molempien hakiessa kauden avausvoittoaan. Tampere lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta lopullinen piste-ero yllätti varmaan kaikki.
C) Marko Niemelä
Pelin alussa Lahti onnistui pysymään Tampereen kyydissä, vaikka piste-ero tasaisesti kasvoikin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selkeämmin Lahden ja Tampereen blokkauksen ero alkoi näkymään. Lahden jammerit joutuivat yrittämään pakan läpi yksin, mikä väsytti ja lisäsi jäähyjä. Lahdella oli koko ottelun hyvää yritystä, mutta pelaajat tuntuivat olevan enemmän yksilöitä kuin joukkue, kun taas Tampere onnistui joukkueena auttamaan jammerinsa läpi ja estämään Lahden pelaajia tekemään pisteitä.

Ottelun lopputulos ei jättänyt mitään jossiteltavaa, Tampere oli joka osa-alueella selkeästi parempi ja vei pelin nimiinsä suurin numeroin 95-406.


Toisessa ottelussa kohtasivat viime kauden mestari, tänä vuonna B-joukkueella pelaava HRD ja Turku. Ensimmäisen turnauksen perusteella tästä pelistä saattaisi tulla tiukka vääntö. HRD oli voittanut jäähyihin sortuneen Tampereen ja Turku oli hävinnyt, hyvän kamppailun päätteeksi, Kalliolle.

HRD aloitti ottelun vauhdikkaasti. Turun jammerijäähyjen ansiosta HRD saavutti ottelun alussa noin 40:n pisteen johdon.  Erän edetessä Turku  sai taas juonesta kiinni ja joukkueet tekivät pisteitä tasatahtiin. Erän lopussa Acabellan 25:n pisteen jami toi Turun erätauolle 13 pisteen takaa-ajo -asemaan pistetilanteen ollessa 112-99.

Toinen erä jatkui tiukkana vääntönä.  Molemmat joukkueet halusivat voittaa, mikä näkyi normaalia runsaampina rangaistuksina. Hieman ennen erän puoliväliä Turku onnistui jättämään HRD:n nollille usean jamin ajaksi omien  jammereiden nakuttaessa tasaisesti pisteitä. Jamissa 17 HRD:n Raivo onnistui tekemään 22 pistettä, mikä toi HRD:n vielä takaisin peliin, mutta loppuerä kuului Turulle, ja historiallinen voitto Turulle pistein 177-224.

C) Marko Niemelä

Turku on aina pelannut hyvin joukkueena, mutta pisteidenteko on ollut ongelmana. Nyt he ovat saaneet hyviä jammereita ja pisteidenteko on parantunut. Turun nykyinen kunto tekee tulevasta ottelusta Tamperetta vastaan odottamisen arvoisen.

Seuraava ottelu heillä on kuitenkin Turussa 2.5. Kouvolaa vastaan. Tässä pelissä lähdetään jo ratkomaan runkosarjasijoituksia, paikka finaaliturnaukseen saattaa olla kiinni tästä ottelusta. Turku lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Kouvolalla on mahdollisuus yllättää, peli ei missään nimessä ole etukäteen taputeltu. Turnauksen toisessa ottelussa Kallio kohtaa Lahden, ja kaikki muu kuin murskavoitto KRR:lle olisi jymy-yllätys, mikäli Kallio lähtee tutulla kokoonpanolla peliin.

Palmusunnuntaina päräytettiin käyntiin Jyväskylässä roller derbyn Suomi Cupin ykkösdivarikausi turnauksella, jossa pelasivat vastakkain Oulu ja Joensuu sekä Jyväskylä ja Porvoo. Tarjolla oli viihdyttävä spektaakkeli luistelu-urheilua.

Turnauksen avausottelussa kohtasivat Oulun Shitty City Rollers ja Joensuun Rolling Rogues. Ennakkoasetelmassa vedot olivat varmasti keväällä Pohjola Cupin voittaneen Oulun puolella. Muutama ensimmäinen jami meni kuitenkin kirkkaasti Joensuulle, mikä aiheuttikin pientä kulmien nostelua katsomossa ja pohdintaa, painoiko edellispäivän peli Kallion B-joukkuetta vastaan  sittenkin Oulun jaloissa? Oulu kuitenkin nosti pelinsä tasoa nopeasti alun jälkeen, sillä jo 10. jamin kohdalla pistetilanne oli 59 – 11 Oululle. Joensuun peli meni sekaisin ja runsaslukuiset rangaistukset verottivat mahdollisuuksia kiriä etumatkaa pienemmäksi.  Seinien hajoamiset, rangaistukset ja selvästi näkynyt jammereiden väsyminen tekivät tehtävänsä: erätauolle siirryttiin murskaavissa lukemissa 121 – 26.

C) Juha Inkinen

Joensuu muutti pelitaktiikkaansa erätauon aikana ja toinen puolikas oli selvästi tasaisempi kuin ensimmäinen. Joensuu pelautti monipuolisemmin jammereitaan ja tarjosi siten haastetta Oulun liukasliikkeisille, stabiileille jammereille. Joensuun jammerit onnistuivat myös hajottamaan Oulun tiiviit seinät paremmin toisen erän aikana.  Joensuun skarppaantunut ote johti siihen, että ensimmäisessä erässä miltei jäähyittä selvinnyt Oulu sortui toisessa erässä rikkomaan huomattavasti enemmän. Boksissa nähtiin suorastaan ruuhkaa! Ottelu ratkesi Oulun aggressiiviseen pakkapelaamiseen, joka hajotti Joensuun seinät ja sekoitti pelin. Oulun ja Joensuun välinen ottelu päättyi lukemiin 268 – 73.

Viikonlopun tiukin ottelu käytiin Jyväskylän ja Porvoon välillä. Rollin’ Ragdolls ja P-Town Brawlers kohtasivat tässä ottelussa ensimmäistä kertaa toisensa. Porvoon rosterissa kauden aikana tapahtuneet suuret muutokset ja viime hetken sairastumiset ja toisaalta Jyväskylän pelikokemuksen kehittyminen Pohjola Cupissa takasivat erittäin tasalaatuisen ja tasavahvan ottelun.  

Yleisilmeeltään Jyväskylän ja Porvoon kohtaaminen oli suorastaan piinallisen jännittävä. Ensimmäinen erän liidit ja pisteet menivät tasaisesti molemmille joukkueille. Jyväskylä kävi vajaan parikymmentä pistettä jäljessä Porvoota, mutta korjasi pisteet kotiin parilla erityisen onnistuneella jamilla. Erätauolle joukkueet siirtyivät Jyväskylän seitinohuessa johdossa 74-73.
Toinen erä käynnistyi samaan malliin, joskin Porvoo siirtyi ensimmäistä erää hyökkäävämpään pelaamiseen. Jyväskylän onnistui kuitenkin kasvattaa kaulaa Porvooseen parikymmentä pistettä, mutta vain muutama pelivirhe toi Porvoon Jyväskylän kannoille. 10 minuuttia erän lopusta Porvoo oli kuronut eron umpeen ja ohittanut Jyväskylän vajaalla 20 pisteellä, jolloin Jyväskylä muutti peluutustaan ja penkitti vähemmän kokeneet pelaajat. Jälleen kerran Jyväskylä nousi tasoihin Porvoon kanssa. Ottelu naulasi katsojat penkkiin, sillä ratkaisu saatiin vasta viimeisessä jamissa. Porvoon Nössökissa sai itselleen liidin ja kahmi neljä pistettä, joilla Porvoo näytti ottavan voiton. Jyväskylä yritti saada vielä team timeoutin, mutta sekunnit eivät enää riittäneet, ja Porvoo vei kaksi pistettä voitosta kotiin.
Ottelun HUIKEAT loppulukemat: 173 .– 176.

Ykkösdivarijoukkeet kohtaavat seuraavan kerran 25.4. Oulussa, peleinä Porvoo vastaan Joensuu ja Oulu vs. Jyväskylä. Käsikirjoitus on selvä, ensimmäisessä turnauksessa hävinneillä joukkueilla on pakkovoitto edessä mikäli mielivät taistella paikasta ensi vuoden Suomi Cupissa.


Heidi Jouttijärvi & Antti Peltola

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>