Trackqueens play roller derby, Rovaniemi

Rovaniemellä järjestettiin 22. helmikuuta Suomen pohjoisin roller derbypeli. Harvoin tulee olo, että näistä -30 asteen pakkasista ja sysipimeistä vuorokausista pitäisi olla jokseenkin vielä ylpeä, mutta nyt vähän paukutan henkseleitä! Tapahtuu meillä täällä Lapissakin hienoja juttuj! Ottelu järjestettiin Arctic Pride -viikonlopun yhteyteen, jotta pystyimme olemaan osana sitä hienoa tasa-arvojuhlaa. Mikäli tältä planeetalta löytyy vielä ihminen joka ei tiedä, että derbyihmiset ovat värikästä ja hyvin suvaitsevaista kansakuntaa. Että kovasti ollaan niin. Peli oli siis näytösottelu, ja me saatiin joukkuetovereiksi Oulun Shitty City Rollerssista jengiä, ottelu pelattiin siis sekajoukkuein. Queerteeman mukaisesti toisen joukkueen nimi oli Homosaatio ja toinen oli Reginan Vangit. Tietysti. Queerjoukkueet myös sisälsivät melko persoonallisia derbynimiä. Minun piti juontajana moneen kertaan painottaa yleisön kauhistuneille ikäihmisille, että pelaaja nimeltä Ma Gays Pussy ei ole hänen virallinen pelinimensä. Tai että Elingaynoelämänkeskusliitto ei myöskään pelaile tuolla suurilla areenoilla, vain tänään tämän sateenkaariottelun. Puhumattakaan Lana Del Gaysta tai Vino Soinista. Hulvatonta.
Näytösottelun nimi oli Trackqueens play roller derby ja koko tapahtuman sai järjestettäväkseen siis Roll-On Derbyt. Meillä Rovaniemen porukassa on paljon väkeä. On tuomaria, nasua, ikuisia fresareita (allekirjoittanut)
ja muuan minarit suorittanut pelaaja. Noin kolmisenkymmentä tyyppiä kaiken kaikkiaan. Eli tuommosen ottelun järjestäminenhän sujuu ylipäätään ihan leikiten, eikä se vaatinut nytkään mitään suurempia ponnisteluja. Minulta. Muut joukkuetoverit säntäilivät ympäriinsä otsasuoni tykyttäen. Viikkokausia he sinkoilivat paikasta toiseen järjestämässä milloin mitäkin jakkaraa sinne ja tuomaria tänne. Kuului varmaan Ivaloon saakka, kuinka porukalla verenpaine kohisi pelipäivän aamun valjetessa. Tyyppejä oli otteluun haalittu ulkomailta saakka, ja mikäli jonkun äiti sattui pelipäivänä Viirinkankaalla päin kulkemaan, niin eipä kuljeskellut kauaa, kun hänet jo istutettiin myymään muffineja.  

Tuollaisen ottelun järjestämisessä on totta kai paljon
duunia, kaikenlaista muistettavaa ja hoidettavaa. Duunini oli ottelun järjestämisessä näyttää kiireiseltä. Mukamas aina jotkut sakset kädessä leikkelin jotakin paperinpalaa silpuksi kun kysyttiin kellä olisi aikaa auttaa. Joukkueella oli vahva aikomus saada ottelun juontaja tulemaan Helsingistä saakka. Semmoinen juontaja isolta kirkolta, joka tietäisi derbystä jopa
jotakin, ja osaisi sujuvasti kertoa pelin etenemisestä. Vaan eipä tullut. Eikä niille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin repiä sakset kädestäni ja vaihtaa tilalle mikki. Ja toivoa, että osaan käyttäytyä. En minä tietenkään osannut. Mutta kaikesta (minustakin) huolimatta katsomo oli täpötäynnä, ja saatiin jopa aalto aikaiseksi! Seinille oli ripusteltu sateenkaariviirejä ja kaiuttimista raikui Tuiskun Antsan Petobiisi.

Ottelussa ehdottomasti parasta oli se fiilis, joka pelaajilla ja toimitsijoilla oli. Vaikka Roviksen poppoo oli pelistä panikoinut kuukausitolkulla, ei siitä ollut enää pelin alkaessa merkkiäkään. Kaikki tiesivät hommansa, ja hoitivat ne ongelmitta. Kaaosta ei saatu aikaiseksi eikä keltään murtunut luita. Melko nappisuoritus siis. Vaikka Roll-On Derbyt eivät ole aiemmin pelanneet Oulun kanssa samalla puolella, meni sekin tosi hienosti.  Jamit olivat melko lyhyitä, sillä aina kun kerkesin yleisölle kertoa jamin alkamisesta, oli jami jo koolattu poikki. Eli juontoni meni toistuvalla kaavalla ”Jami alkoi!! ja näköjään loppui. JA ALKOI! Loppui. ALKOI TAAS!! … &%¤%& loppui…..”
Eipä olisi uskonut, että suurella osalla pimuista on niin lyhyt derbyura takanaan. Rullasivat kuin ohjukset konsanaan. Niin Oulun kuin meidänkin tytöt. Eikun kaikkihan me ollaan yhtä suurta lesboperhettä, vai mitenhän se sammakko meni jonka rääkäisin juontoni lopuksi.. Parituntinen sujahti ohi nopeasti, ja vaikka kyse oli mahottoman ystävällismielisestä ottelusta, jossa halaillaan ja käsi kädessä jammaillaan ystävyksinä sateenkaarien ja yksisarvisten keskellä, niin pitänee mainita että Reginan Vangit pieksi Homosaation. Mutta eipä sekään näyttänyt ketään haittaavan. Siellä ne halaili silti toisiaan.

Mega Foxy

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>