Suomi Cup 2015 Turnaus I

Suomalaisen roller derbyn mestaruussarja Suomi Cup 2015 käynnistettiin lauantaina 21.2. Kouvola Rock n Rollersin toimesta Kuusankosken urheiluhallilla. Päivän aikana pelattiin kolme ottelua, joista voittajille oli luvassa kauden ensimmäiset pisteet.

C) Marko Niemelä

Avausottelussa kentällä taistelivat B-joukkueen pohjalta rakennettu Helsinki Roller Derby sekä Tampere Roller Derby. B-joukkueen käyttäminen Suomi Cupissa on mielenkiintoinen ratkaisu, ja ainakin se tuo otteluihin lisää jännitystä. Onko viime kauden mestariseuran B-joukkue muiden A-joukkueita parempi vai jääkö B jalkoihin? Ensimmäisen ottelun perusteella ei jää, vaikka ensimmäinen jami menikin Tampereelle lukemin 0-3. Tämän jälkeen molemmat osapuolet tekivät pisteitä tasaisin vuorovedoin. HRD onnistui erän puolivälin jälkeen kasvattamaan piste-eroa jota tamperelaiset joutuivat jatkuvasti kuromaan umpeen. Tilanne kääntyi päälaelleen 1. erän loppua kohden, ja tauolle siirryttäessä pisteet olivat TRD:n hyväksi 67-106.
Erätauon jälkeen HRD ryhdisti peliään, ottelun loppu taisteltiin jännittävän tasaisesti ja voitto ratkesi vasta aivan loppuminuuteilla Helsinkiläisten hyväksi luvuin 220-208.

Kouvolan ja Lahden välinen ottelu alkoi myös tasaisesti, molemmat saivat erän alkuun paljon jammerirangaistuksia, mutta jo 10 minuutin pelaamisen jälkeen oli selvää että Kouvola sanelee pelitahdin. Kotijoukkue onnistui väsyttämään Lahden jammerit tyystin ja Rock n Rollersin etumatka kasvoi entisestään. Toiseen erän alussa Lahti pääsi takaisin pelin makuun ja saikin kavennettua 100 pisteen tappioasemaansa pienemmäksi, mutta tästä huolimatta Kouvola jatkoi varmaa pelaamistaan jättäen vastustajansa lopulta tylysti häviölle numeroin 280-157.

C) Marko Niemelä

Kolmannessa ottelussa kohtasivat Kallio Rolling Rainbow ja Dirty River Roller Grrrls Turusta. Kallio aloitti pelin varovaisen varmasti, johon Turun joutsenet vastasivat tiukalla puolustuksella, eikä kummallekaan joukkueelle ollut ilmaispisteitä jaossa. 10 minuutin pelaamisen jälkeen pistetilanne oli 15-15. Molempien jammerit saivat istua jäähypenkillä useampaan otteeseen, ja vihdoin pisteitäkin ryhdyttiin tekemään. Erätauon alkaessa oli Kallio onnistunut kasvattamaan johtoaan lukemiin 104-71. Toisessa erässä KRR kiristi otettaan eikä seinissä tuntunut olevan läheskään yhtä paljon jammerin kokoisia reikiä, jonka johdosta DRRG:lle avautuneet power jamit jäivät tehottomiksi. Toisen erän loppu meni Kallion dominoidessa peliä, pisteet 235-128.

C) Ville Päivätie

Kauden avausturnauksen jälkeen Suomi Cupin johdossa on parhaan piste-eron turvin Kouvola, Kallio on toinen ja HRD kolmas, kaikki luonnollisesti tasapistein kun otteluita on vain yksi takana.

Kauden toinen turnaus pelataan Lahdessa 28.3, ja siellä HRD kohtaa Turun ja kotijoukkue Lahti Tampereen. Nähdäänkö  HRD edelleen b-joukkueella, vai tuovatko peliin vahvistuksia ykkösnyrkistään? Mikäli rosteri on samankaltainen kuin ensimmäisessä turnauksessa, tullee ottelu Turkua vastaan olemaan tasainen ja jännittävä. Mikäli Turku tämän pelin voittaa, saattaa sillä olla suuria vaikutuksia loppukauden sijoituksiin. Jäämme innolla odottamaan mitä Lahdessa tapahtuu.

Toisessa ottelussa Lahden on saatava peliään kasaan, tai muuten joukkue tulee jäämään Tampereen jalkoihin. Aikaa siihen onneksi on.

Päivä tämän jälkeen, 29.3, I divisioona käynnistyy Jyväskylässä. Peleissä kohtaavat uutena seurana mukaan tullut Jyväskylä Roller Derby ja viime kauden mestari Porvoo Roller Derby sekä viime vuonna kakkoseksi sijoittunut Shitty City Roller Girls joka kohtaa viime kauden kolmosen Joensuu Rolling Roguesin.

Jesse Niemi

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>