Kouvolasta Co-ed -joukkue

Kouvola Rock n Rollers on ensimmäinen sekä miesten että naisten roller derby -seura Suomessa. Paikallisten nais- ja miesseurojen yhdistymisestä päätettiin nyt huhtikuussa. Yhdistymispäätöksen yhteydessä poistettiin myös vaatimus täysi-ikäisyydestä.

”Yhdistymisen tavoitteena on, että Kouvolassa voivat kaikki harrastaa roller derbyä ikään ja sukupuoleen katsomatta”, kertoo Lauri Lehtomäki Kouvola Rock n Rollersista.

Lähitulevaisuudessa Kouvolassa ei kuitenkaan olla ryhtymässä junioritoimintaan.

”Myöskään miesten ja naisten joukkueita ei yhdistetä, ja sekajoukkueina pelataan näillä näkymin lähinnä hassuttelumielessä. Jokaisella on lisäksi aina mahdollisuus kieltäytyä pelaamasta vastakkaista sukupuolta vastaan.”

Tosin suurin osa naisista, jotka aiemmin arastelivat miesten kanssa pelaamista, pelaavat nykyään sekascrimmeissä mielellään.

”Ja ne naiset, joiden alkeiskurssi oli co-ed, eivät ole ikinä miehiä vastaan pelaamista arastelleetkaan”, Lehtomäki lisää.

Yhdistymisen etu on, että kaikki derbyyn liittyvät voimavarat saadaan saman katon alle.

Huono puoli on se, että päätös hankaloittaa Kouvolan mahdollisuuksia päästä kansainväliselle rankinglistalle. Derbyn kattojärjestö WFTDA kun vaatii selvityksen, että toiminta on erillistä, kun samassa seurassa on naisten ja miesten joukkue.

Se ei kuitenkaan Kouvolaa sureta.

”Jos suoraan sanotaan, on hyvin vaikeaa kuvitella Kouvola Rock n Rollersia kiertämässä Pohjois-Amerikkaa rankingeja korottamassa, jotta pääsisi sinne muutaman kuukauden päästä uudestaan pelaamaan. Kaikki kunnia HRD:lle ja Kalliolle, jotka näin ovat tehneet, mutta me haluamme keskittyä kansalliseen kilpailuun”, Lehtomäki summaa.

Kouvolassa miehet ja naiset ovat treenanneet yhdessä jo pitkään, ja edelleen on kaikilla hymy herkässä.

C) Kouvola Rock n rollers

C) Kouvola Rock n rollers

Maiju Stefu Ristkari

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>