Mayday in Hel

Terveisiä Karun Helsingin-kirjeenvaihtajalta!

Helsingin Jäähallissa tehtiin viikko sitten viikonloppuna historiaa, kun Mayday in HEL -turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa. Kansainvälisen derbyväen yhteen koonnut tapahtuma on tähän mennessä Suomen isoin ja yksi pohjoismaiden suurimmista roller derby -turnauksista.

”Moni on jälkikäteen sanonut että turnaus oli siisteintä, missä on ollut mukana, ja että tulee mielellään uudestaan. Toivottavasti tästä tulee vuotuinen tapahtuma ja saamme järjestää vähintään yhtä korkeatasoisen turnauksen myös ensi vuonna,” hehkuttaa tapahtumajärjestelyissä mukana ollut HRD:n Jenni Järvinen.

Turnaukseen osallistuivat WFTDAn 1-divisioonan joukkueet Montreal Roller Derbyn New Skids on the Block, Crime City Rollers Malmöstä, Stockholm Roller Derby All-stars ja tapahtuman järjestäneen Helsinki Roller Derbyn A-joukkue.

Lisäksi tapahtumassa nähtiin ensimmäinen junioripeli Suomessa sekä miesten Englannin ja Suomen maajoukkueiden ottelu.

Helsinki Roller Derbylle turnaus oli joukkueen rakentumisen kannalta tärkeä, kertoo valmentaja Jori Hämäläinen. Hän toteaa, että kauden välitavoitteet tulivat täytettyä. ”Tää kertoo aika tarkkaan sen tason, missä oikeesti ollaan, sekä valmistelee meitä yhteen kauden päätavoitteista, eli playoffeihin.” Mayday in HEL oli pitkän unelmoinnin ja raskaan työn tulos, Hämäläinen summaa. ”Me haluttiin tuoda kotikentälle Euroopan ja maailman huipputason derbyä ja samalla antaa tärkeitä rankingpelejä eurojoukkueille. Tämän avulla kaikkien ei välttämättä tarvitse tänä keväänä matkustaa Jenkkeihin hakemaan sijoituksia.”

Entä nyt, mitä joukkueella on seuraavaksi tähtäimessä? ”Tästä eteenpäin treenataan, nautitaan kesästä ja valmistaudutaan syksyn peleihin. Oli ne sitten missä ja milloin tahansa.”

C) Ville Päivätie

C) Ville Päivätie

Turnauksen tulokset:

LAUANTAI
Crime City Rollers – Helsinki Roller Derby 156–91
Crime City Rollers Candy Snatchers – Helsinki Roller Derby Juniors 187–106
London Brawling – New Skids on the Block 208–78
Helsinki Roller Derby – Stockholm Roller Derby 152–106

SUNNUNTAI
New Skids on The Block – Crime City Rollers 166–94
England Men’s Roller Derby – Team Finland Men’s Roller Derby 286–72
Crime City Rollers – Stockholm Roller Derby 158–68
New Skids on the Block – Helsinki Roller Derby 136–121

Mirja Kolttola

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>