Suomi Cup 2016, Turnaus I, Oulu

Suomi cupin kausi 2016 käynnistettiin viikonloppuna Oulussa jo perinteeksi muodostuneella tripleheaderilla. Aikaisemmasta poiketen kuitenkaan kaikki cupin joukkueet eivät olleet paikalla, sillä Turun ja Kouvolan välinen peli siirrettiin Kouvolan pyynnöstä pelattavaksi myöhempänä ajankohtana. Tätä ottelua paikkasi Kallion ja Turun välinen runkosarjapeli, eli Kallio pelasi päivän aikana kaksi peliä.

http://samuoskarilehto.pic.fi/

http://samuoskarilehto.pic.fi/

Oulu on tämän kauden nousijajoukkue ja sai siis kunnian järjestää kauden avajaisturnauksen. Puitteet olivat kunnossa ja pienehkö, n. 120 -paikkainen katsomo oli täynnä kun ensimmäisessä pelinä toisensa kohtasivat viime vuoden mestari Kallio ja kotijoukkue Oulu. Kallio, joka siis pelasi kaksi ottelua, lähti tähän peliin totuttua enemmän b-joukkueella. Peli oli viihdyttävää ja vauhdikasta, mutta Kallio pysyi koko ajan askeleen edellä kasvattaen piste-eroa tasaisesti. Lopputulos 132-229 oli selkeä, mutta ei kuitenkaan murskaava, ja, huolimatta siitä että Kallio ei ykkösjoukkueella pelannutkaan, osoitti jälleen kerran että Oulu on oikeassa paikassa pelatessaan Suomiderbyn korkeimmalla tasolla.

Toisessa ottelussa kohtasivat viime kauden pronssipelin joukkueet Tampere ja Helsinki, joka viime kauden tapaan pelaa Cupia B-joukkueellaan. Pronssiottelu marraskuussa päättyi Tampereen voittoon pistein 163-205, joten ennakolta odotettavissa oli jännittävä ottelu. Peli kuitenkin oli yllättävän vahvasti Tampereen hallussa koko ajan, lopullisten pisteiden ollessa Helsinki 107, Tampere 260. Peli kuitenkin näytti tasaisemmalta kuin mitä pisteet kertovat, eli suurista asioista ei Helsingillä ole kyse, ja pienillä korjauksilla on mahdollisuus saada loppukauden peleistä hyvin pisteitä.

C) Samu Lehto http://samuoskarilehto.pic.fi/

C) Samu Lehto
http://samuoskarilehto.pic.fi/

Kolmantena pelinä vastakkain olivat viime kauden finaalijoukkueet Kallio ja Turku. Finaalihan päättyi Kallion voittoon pistein 257-67, ja tähän otteluun Kallio toi A-joukkueensa, eli odotettavissa oli Kallion voitto. Mutta näin suurta eroa ei varmaan monikaan odottanut, Kallio ei antanut Turulle mitään mahdollisuuksia, ja vei pelin nimiinsä 347-57.

Ensimmäisen turnauksen jälkeen Cupin kärjessä on siis odotetusti Kallio neljällä pisteellä. Toisena on Tampere voitollaan Helsingistä. Muut joukkueet ovat vielä nollilla. Seuraava turnaus pelataan Helsingissä pääsiäisenä 26.3.  Siinä toisensa kohtaavat ensimmäisessä pelissä Tampere ja kautensa aloittava Kouvola. Toisena otteluna on paikallispeli Kallio vastaan Helsinki.

C) Samu Lehto http://samuoskarilehto.pic.fi/

C) Samu Lehto
http://samuoskarilehto.pic.fi/

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>