Suomi Cup 2015, Turnaus VI

Varmasti Suomi Cup –otteluiden toistaiseksi jylhimmistä puitteista vastasi Turku järjestäen vuoden 2015 kuudennen turnauksen Logomo-salissa. Illan ainoan SM-pelin kilpakumppanukset olivat tappiotonta cup-putkea takova Kallio ja pudotuspelipaikasta kamppaileva, viidentenä sarjassa oleva Kouvola.

C) Ville Päivätie

Kallio toi otteluun aiemmista peleistä rutkasti poikkeavan rosterin, jossa tuoreempi peliveri oli vahvasti edustettuna. Tämä näkyikin pelin ensimmäisen erän alkupuoliskolla, jossa Kallio kärsi lukuisista jammerijäähyistä sekä vuotavasta puolustuksesta, ja piste-ero pysyi kutkuttavan niukkana. Kouvola ei kuitenkaan alun vahvasta ylivoimapelaamisestaan huolimatta onnistunut kääntämään tilannetta edukseen missään vaiheessa, ja joutui jo ensimmäisen erän vanhetessa vähä vähältä nöyrtymään vahvemmilleen. Kallio sai dieselkoneensa lämpenemään ja jammeripenaltynsa kuriin ensimmäisen erän loppukolmanneksella vieden pelin viimein erätauolle pistein 163-50.

Toinen puoliaika meni tutuissa merkeissä KRR:n hivuttaessa jami kerrallaan johtoaan kohti yhä uusia satalukuja. Kouvolan vahva hyökkäyspeli katkoi Kallion leadit lyhyeen, mutta vähitellen hurjasti kierrättävän blokkeripelinsä vihdoin käyntiin saanut Kallio käytti jokaisen saamansa tilaisuuden hyväkseen paukuttaen tulostaululle lopulta lukemat 303-92.

Edellisestä Suomi Cup –otteluraportista poiketen 29.8. ei pelattukaan Turku-Lahti –peliä. Lahti Roller Derby ilmoitti 28.7. julkaistussa tiedotteessaan, ettei joukkue hae pelaamaan Suomi Cupia 2016. Tämän vuoden cupkin jäi joukkueelta tyngäksi, kun viidestä runkosarjaottelusta pelaamatta jäi rosteripulmien vuoksi kaksi.

Illan toisena pelinä pelattiin siis Turku-Tampere –ystävyysottelu, joka päättyi hurjan kamppailun jälkeen Tampereen punapaitojen eduksi 142-185.

Kauden viimeinen turnaus pelataan Tampereella 12.9., jossa ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Helsinki ja Kouvola. Tämän ottelun voittaja jatkaa pudotuspeleihin ja häviäjän kausi on ohi. Toisessa ottelussa vastakkain ovat Kallio ja kotijoukkue Tampere. Tämän ottelun voittaja vie nimiinsä myös runkosarjan ja saa sitä kautta kotiedun finaaliturnaukseen, eli panosta riittää molemmissa peleissä.

Kata Salaspuro

C) Ville Päivätie

C) Ville Päivätie

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>