Suomi Cup, Turnaus V

Suomen roller derbyhistorian todennäköisesti kiireisin kuukausi päättyi Suomi cupin viidennen turnauksen merkeissä. Peleissä kohtasivat Turku ja Tampere sekä paikallisvastukset Kallio ja Helsinki. Joukkueet olivat viime vuoden finaaliturnauksessa ja tällä hetkellä runkosarjassa sijoilla 1-4, joten tämän päivän aikana katsottiin jo tulevan finaaliturnauksen ennakkoasetelmia voittajien varmistaessa paikkansa Suomen tärkeimpään turnaukseen.

C) Ville Päivätie

C) Ville Päivätie

 

Ensimmäinen peli, Turku-Tampere, on perinteisesti ollut tiukka ja jännittävä, molempien joukkueiden taso on kasvanut vuosien saatossa tasaiseen tahtiin ja Euroopan kärki on koko ajan lähempänä. Ottelu ei tuottanut pettymystä hyvää derbyä odottavalle yleisölle: peli oli alusta loppuun tasaista vääntöä piste-eron säilyessä pienenä koko ottelun ajan. Molemmat joukkueet jatkoivat tänä vuonna esittämäänsä vahvaa puolustuspeliä läpi ottelun, Tampereen viedessä voiton varsin vähäpisteisessä ottelussa luvuin 135-156.

 

Toisessa ottelussa kohtasivat Suomen vanhimmat derbyseurat Kallio ja Helsinki. Viime vuonna HRD vei nimiinsä joukkueiden molemmat kohtaamiset, mutta tällä kertaa tilanne oli erilainen Helsingin tuodessa kentällä, kuten aikaisemmissakin turnauksissa tänä vuonna, B-joukkueensa. Kallion kokemus näkyi läpi ottelun heidän ollessa hieman edellä kaikilla osa-alueilla. Lopputuloksena voitto Kalliolle 291-79.

 

Kesätauoll11295772_10153084493162701_8725715091643695403_ne siirrytään Tampereen johdossa paremman piste-eron turvin, Kallion ollessa kakkosena tasapistein yksi ottelu vähemmän pelattuna. Turku ja Helsinki pitävät sijat kolme ja neljä tasapistein, Turun ollessa edellä voitettuaan keskinäisen ottelun. Kouvola on viidentenä kahdella pisteellä kun kaksi ottelua on vielä pelaamatta. Lahti on viimeisenä ja on menettänyt mahdollisuutensa nousta jumbosijalta kun yksi ottelu on jäljellä.

 

Seuraava turnaus pelataan elokuussa Turussa, peleinä Kallio-Kouvola ja Lahti-Turku.

Antti Peltola

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>