Suomi Cup 2015 1. divisioonan lopputurnaus

Suomi Cupin ykkösdivari taputeltiin pakettiin lauantaina 23. toukokuuta Joensuussa. Turnauksesta lähetetty stream oli sanomalehti Karjalaisen järjestämä ja todella huippulaatua. Kerrassaan upeaa, että roller derbyä lähettiin myös kotisohville yhtä laadukkaana kuin mitä tahansa muuta urheilua. Kiitos Joensuu Roller Derby ja Karjalainen.

Joensuu Rolling Rogues – Jyväskylä Rollin’ Ragdolls

Ensimmäisenä otteluna lauantaina nähtiin kotijoukkueen Rolling Roguesin ja Jyväskylästä saapuneen Rollin’ Ragdollsin välinen ottelu. Jyväskylän ja Joensuun kohtaamiset ovat olleet perinteisesti hyvin tasavahvoja ja tiukkoja otteluita, eikä tämäkään ottelu tuonut poikkeusta.

Jumbosijalla ykkösdivarin viimeiseen turnaukseen lähtenyt Jyväskylä matkasi Joensuuhun jälleen vajaalla kokoonpanolla. Mukana oli vain kymmenen pelaajan joukkue, mutta se ei selvästikään lannistanut Jyväskylää.

Ensimmäinen erä alkoi vahvasti Jyväskylän kannalta: Ragdolls nappasi liidin toisensa jälkeen ja keräsi pisteitä. Joensuun puolustus teki hyvää työtä, mutta syntymäpäiväsankari Annie Noxious osoittautui perin liukkaaksi jammeriksi tässäkin pelissä. Jyväskylä jammasi kuin vimmattu ja hyvien liidien ja muutaman todella onnistuneen powerjamin ansiosta Jyväskylän pistetili kasvoi huikeasti. Myös Jyväskylän blokkeriparit toimivat hyvin. Rauhallista ja tarkkaa blokkausta oli ilo katsoa – Joensuun jammereille Jyväskylän seinät aiheuttivat varmasti murhetta. Jyväskylä hallitsi ensimmäistä erää, vaikka Joensuu nostikin hyvin pistesaldoaan kahdella onnistuneella powerjamilla.  Tauolle siirryttiin kuitenkin selkeässä Jyväskylän johdossa 76 – 131.

Toisessa erässä Joensuu nosti jälleen kerran oman pelinsä tasoa huimasti. Joensuu on mielenkiintoinen joukkue – toinen erä näyttää olevan hyvin usein ensimmäistä parempi, mikä kertoo joukkueen tahtotilan olevan kohdillaan! Toisessa erässä pistetään pökköä pesään ja annetaan tuta vastustajalle. Toisen erän aikana Joensuu sai hyvin liidejä ja keräsi pisteitä kuroen Jyväskylän etumatkaa umpeen. Lisäksi jokunen erittäin onnistunut powerjami toi Joensuun hipottamaan Jyväskylän kantapäitä: reilun kymmenen peliminuutin aikana pistetilanne 77 – 144 muuttui powerjamien ja älykkään pelaamisen ansiosta pisteisiin 161 – 186. Tässä kohtaa Jyväskylä otti aikalisän. Taktinen pohdinta tuotti tulosta,  sillä Jyväskylän sai repäistyä eroa Joensuuhun ja onnistui pitämään piste-eron riittävän suurena, vaikka Joensuu vielä saikin jokusen liidin. Viimeisessä jamissa Porvali ansaitsi neljä pistettä ja päräytti 200 pisteen rajan rikki. Pelin loppupisteet olivat 173 – 202.

Kuva: Salama Visual

Porvoo P-Town Brawlers – Oulu Shitty City Rollers Ykkösdivarin suvereenissa johdossa ollut Oulu sai Joensuussa vastaansa Porvoon. Porvoo on kokenut ennen kauden alkua melkoisia muutoksia,  mutta ykkösdivaria on kiertänyt pieni, mutta kiinteä joukkue, jonka riveistä löytyy kovia jammereita ja yhtä lailla tehokkaita blokkereita.
Lauantain ottelu alkoi Oulun kannalta hankalasti boksista ja Porvoo käyttikin tilaisuuden hyvin pisteiden kahmimiseen. Muutaman ensimmäisen jamin perusteella vaikutti siltä, että ottelusta tulisi tiukka ja tasavahva. Oulun pienikokoiset ja ketterät jammerit kuitenkin pääsivät nopeasti pisteiden makuun ja Oulun jo aiemmissa otteluissa nähty vahvuus alkoi näkyä. Porvoo taisteli kuitenkin upeasti, blokkerit tekivät raivokkaasti töitä pitääkseen vastustajan liukkaat jammerit seinien takana. Oulun blokkereiden työskentely oli ihailtavaa, seinät pitivät Porvoon jammereiden yritykset päästä läpi hyvin kurissa. Tauolle siirryttäessä pisteet olivat 46–94.
Toisessa erässä Oulu kiristi tahtiaan, ja vaikka Porvoo saikin onnistuneita powejameja ja muutaman hyvän liidin, eivät ne riittäneet Oulun pisteiden tavoittamiseen. Lyhyesti sanottuna Oulu määräsi toisen erän tahdin ja Porvoo oli pelkääjään paikalla. Oulun onnistui sekoittaa Porvoon pakka – sananmukaisesti. Tässäkin pelissä Porvoon pelaajat venyivät yksilötasolla loistosuorituksiin,  mutta kova on kova. Ja Oulu oli lauantaina kova. Ottelu päättyi lukemiin 96–241.

Kuva: Salama Visual

Voitollaan Oulu nousee pelaamaan paikasta Suomi Cupissa ja saa seuraavaksi vastaansa sarjan jumbon, Lahti Roller Derbyn. Suomen Cupin 1. divisioonan muut sijoitukset: 2. Jyväskylä Roller Derby, 3. Joensuu Rolling Rogues ja 4. Porvoo Roller Derby.

http://www.rollerderbyfinland.com/sarjataulukko-2015/
Heidi Jouttijärvi

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>