Roller Derby Suomi cup Turnaus IV, Helsinki

10501798_879311265468272_44011633528279738_n

(C) Marko Niemelä

Suomi Cupin kiireinen kevät jatkui Helsingissä, jossa ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Tampere ja Kouvola. Tampereella on takanaan suurinumeroinen voitto Lahdesta maaliskuussa ja Kouvolalla taasen suurinumeroinen tappio kuun alussa Turkua vastaan. Molemmille peli oli tärkeä, voitolla ollaan vahvoilla finaaliturnaukseen pääsystä kun taas tappio tekisi tulevaisuuden hankalaksi.

Tampere lähti otteluun valmiimpana ja keräsi pisteitä tasaiseen tahtiin. Kouvola ei missään vaiheessa kunnolla saanut Tamperetta kiinni, ja piste-ero kasvoi tasaiseen tahtiin pelin edetessä. Lopputuloksena Tampereelle selvä voitto pistein 379-119. Ottelu ei kuitenkaan ollut niin epätasainen kuin pisteet ehkä antavat ymmärtää; Tampere oli joka osa-alueella hivenen parempi ja pystyi välttämään jammerien jäähykierteet. Mikäli Kouvola pystyy parantamaan peliään aavistuksen jokaisella osa-alueella, tulee tulevaisuuden kamppailut olemaan jännittäviä. Tämä ei välttämättä ole kaukana, niinkuin toisena otteluna pelattu HRD-Lahti näytti.

Lahden alkuvuosi on ollut hankala. Alla on kolme tappiota, joista yksi luovutusvoitto, ilman kunnollista mahdollisuutta voittaa kahta muutakaan peliä. HRD sen sijaan on B-joukkueellaan voittanut tiukan pelin jälkeen Tampereen alkuvuonna ja hävinnyt, myös melko tiukan kamppailun jälkeen, Turulle maaliskuussa. Otteluun siis lähdettiin Helsingin ollessa selkeä ennakkosuosikki. Mutta Lahti osoitti ennakko-olettamukset vääräksi. Joukkue tuli ensimmäiseen erään vahvempana kuin koskaan tällä kaudella. Helsinki oli suurissa vaikeuksissa Lahden selkeästi parantuneen yhteispelin kanssa, ja erä etenikin tasaisena loppuun saakka. Erätauolla tilanne oli 148-132 HRD:lle.

11010548_879153128817419_2325062221064341539_n

(C) Marko Niemelä

Toisessa erässä Lahti ikävä kyllä sitten romahti. HRD sai yhteispelinsä kasaan kun taas Lahdelta se unohtui. Lisäksi Lahti alkoi kuluttamaan jäähypenkkiä selkeästi HRD:tä enemmän. Toinen erä olikin Helsingin suvereenia hallintaa ja toisen erän pisteet olivat 277-36 Helsingille. Tällaista eroa ensimmäisen ja toisen erän välillä ei olla Suomessa aikoihin, liekö koskaan, nähty. Ottelu siis Helsingille luvuin 425-168. Vaikka luvut ovatkin linjassa Lahden alkukauden kanssa, oli peli kuitenkin ensimmäisessä erässä sellaista mitä heiltä on kaivattu koko alkuvuosi. Ikävä vain Lahden kannalta, että tämä tulee heille liian myöhään. Lahdella on yksi ottelu jäljellä, ja koska heidän edellään on sarjataulukossa kahdella pisteellä Kouvola, jolle Lahti hävisi alkukaudella, tarkoittaa se sitä, että Lahti joutuu karsimaan paikastaan ykkösdivarin voittajaa vastaan toisen kerran peräkkäin. Vastustaja selviää ensi viikonlopun I divisioonan viimeisen turnauksen jälkeen. Oli vastustaja kuka tahansa, tulee ottelu olemaan mielenkiintoinen, Lahdessa eletään jännittäviä aikoja. Sitä ennen heillä on sarjataulukon kannalta merkityksetön ottelu Turussa syksyllä. Silloin näemme onko Lahti onnistunut kääntämään kurssinsa pysyvästi.

Seuraavan kerran Suomi Cupia pelataan jo 30.5., jälleen Helsingissä. Paikalla ovat Tampere, Kallio, Turku ja HRD, jotka kaikki ovat tasapisteissä sarjataulukon kärjessä. Samat joukkueet ovat myös olleet mukana aina finaaliturnauksessa, ja ovat tälläkin hetkellä vahvimmissa asemissa sinne pääsemiseen. Ensimmäisessä pelissä kohtaavat Turku ja Tampere, toisen pelin ollessa paikalliskamppailu KRR vs HRD. Otteluparien voittajat ovat tämän turnauksen jälkeen vahvasti kiinni runkosarjan kärkisijoista ja varmistavat paikkansa finaaliturnauksessa. Tappiolla jäädään neljään pisteeseen, jolloin Kouvolalla on vielä mahdollisuus tulla takaa ohi.

Antti Peltola

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>